Tatlı tercihinde ilk sırayı son iki yılın değişmezi fırın sütlaç alırken, künefe sürpriz bir çıkışla ikinciliğe yerleşti. Mercimek çorbası zirveyi kaptırmazken, ikinci sırada tavuk suyu çorba ve üçüncü sırada kelle paça çorbası yer aldı. Sahur mönüsünde ise lahmacun, tavuk tantuni ve döner dürümün önünde birinci oldu. Çorbalarda mercimek ve tavuk suyu çorba iftardaki gibi ilk iki sırayı korurken, üçüncü sırada ise ezogelin çorbası yer aldı. Tatlılarda son yıllarda hafifliğiyle popüler olan soğuk baklava sahurda ilk sıraya yerleşerek, künefe ve fırın sütlacın önüne geçti.
Related Posts
Hububat ve bakliyat ihracatı 4 ayda 4 milyar dolara ulaştı
Hububat bakliyat yağlı tohumlar ve mamulleri sektörü Türkiye geneli ocak-nisan ihracatı, geçen yılın aynı dönemine oranla yüzde 6 artışla 4 milyar dolara ulaşırken kısa adı İHBİR olan İstanbul Hububat Bakliyat Yağlı Tohumlar ve Mamulleri İhracatçıları Birliği’nin ihracatı ise yüzde 3,3 artışla 1 milyar 222 milyon dolar olarak gerçekleşti.
‘’Global gıda firması olma yolunda şirket alımı için fırsat kolluyoruz’’
Ulusoy Un, yatırım ve satın almalarla gıda sektöründe etki alanını genişleterek globalleşme yolunda önemli atılımlar yapıyor. Ulusoy Un Yönetim Kurulu Başkanı Dr. Eren Günhan Ulusoy, “ABD’de yaptığımız yatırım gibi bir şirkete iştirak olabilir veya şirket satın alabiliriz” dedi.
İstanbul’da martın zam şampiyonu sivribiber oldu
İstanbul Ticaret Odası, mart ayında kentte perakende fiyatı en fazla artan ve azalan ürünlerle değişim oranlarını açıkladı. Megakentte, fiyatı bir önceki aya göre en çok artan ve azalan ürün belli oldu.